onsdag 4 juli 2012

Back in buisness!

Hemkommen från 16 dagars underbar resa till Lappland. Har sett de mest otroliga platser och fått otroliga och oförglömliga minnen!
Eftersom vi inte har haft tillgång till internet under resan så har bloggen legat nere, men ska nu försöka ta mej tiden att börja skriva igen. Dock skriver jag mera om resan senare då jag har mera tid att tänka efter. Men en kort version kan jag dra iaf.
Vi har under resan: Varit på Shadow.kullens valpträff, hyrt stuga i Enontekiö, kört till Utsjoki (samt Nuorgam, Finlands nordligaste plats), Varit i Kilpisjärvi (högst upp i armen), sett Polcirkeln på två olika orter, sett Inari, Ivalo, Levi och Sodankylä (samt en hel massa andra småorter som Muonio, Tervola osv), kollat in såkallade jättegrytor som kommit av inlandsisen, varit till Ranua Zoo, träffat jultomten i Rovaniemi (både på Santa Park och Santa Claus Village), besökt skogsmuseet i Rovaniemi, Merja börja löpa (tydligen följer hon inte mammas fotspår då hon löper redan), varit på en massa skogsvägar med hundarna, varit på den Internationella utställningen i Rovaniemi med hundarna ( Kalle EXC 1 CK, Merja EXC 2 CK, Neiti EXC 1 och Kiira VG). Kalle och Merja gjorde en fin första debut i juniorklass och båda tog sej vidare till Bästa hane respektive tik-ringen så vi är mycket nöjda med tanke på deras ringa ålder!

Nu ska jag återgå att ta itu med allt som måste göras efter att ha varit hemifrån i över två veckor (jag kan ju säga att det har samlats en hel del under den tiden).

Bifogar nu några bilder från resan, mera kommer sen:

Valpträff i Haukipudas.
Från vänster: Dasse, Remi, Merja, Pyre, Kalle, Neiti & Mimmi


Polcirkeln vid Juoksenki

Stugan i Enontekiö



Utsjoki och ena gränsen till Norge

Nuorgam, Finlands nordligaste ort
Kilpisjärvi och endast +4 grader

Vasamökki i Tervola (Reutuaapa)

Hundarna utanför stugan i Tervola

Hundarnas nya lekkompis Fluffy
Hiidenkirnut nära Rovaniemi
Ranua Zoo och isbjörnen
Del av skogsmuseet i Rovaniemi
Santa Park i Rovaniemi
Isskulptur vid Santa Park
Tomten hälsade så glatt =)
Polcirkeln i Rovaniemi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar