måndag 25 februari 2013

Detta med hästköttskandalen!

Jag hade inte tänkt gå in och lägga nån energi på detta, men håller ärligt talat på att få något nervfel då man överallt läser att "Vi har ju ätit hästkött i så och så många år och ingen har dött av det" och dylika kommentarer!
Grejen är ju inte den att folk inte vill ha hästkött utan det är frågan om att kunna LITA på det som står i innehållsförteckningen!
Skulle ni klaga om ni köpt ett hus på 5 rum å kök och då ni ska flytta in så är det bara skokartong?
Skulle ni klaga om ni köpt en splitterny bil och då ni kör hem så visar det sej vara en 30-år gammal bil?
Så varför får folk inte klaga? De har köpt nötkött och får hästkött!
Nästa problem med detta utländska hästkött, är det kontrollerat eller inte? Vet vi om hästarna har gått på några mediciner innan de slaktades? Vad vet vi alls om dessa? Vissa hästmediciner är rent ut av livsfarliga för oss människor. Sedan står det också att självdöda hästar används, vet vi varför dessa dog?
Sedan kommer vi ju till behandlingen av dessa djur. De packas som packade sillar och kan stå trångt utan mat och vatten i flera dagar. I Finland finns det ju krav på hur djuren ska behandlas trots att de är påväg till slakt! Mera om det finns att läsa HÄR (engelska tyvärr)
Den senaste tiden har det mest dagligen kommit fram att fler och fler produkter innehåller något utöver eller istället för det som står på innehållsförteckningen! Egentligen är det ju ganska skrämmande och jag blir bara mer och mer tacksam att vi tillreder det mesta från grunderna här hemma!

Så tycker gott och väl folk kunde ta och fundera lite innan de öppnar munnen (eller tangentbordet) ;)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar