måndag 30 april 2012

Utställning dag 2

Igår var det då utställning i Kaustby och vi deltog med samma gäng, alltså Merja, Kalle och Neiti! Kalle blev igen BIR-valp och Merja BIM-valp. Neiti fick denna gång VG3 (pga av lite för lös i konditionen). Hon är påväg neråt tillbaka men det har tagit betydligt längre än jag kunnat tro efter hennes skada. Bara det blir varmare nu så ska vi ta itu med simträningen!
Domaren var på utställningen Bo Skalin (från Finland, men är ganska så säker på att han är inflyttad från Sverige). Denna utställning var aningen bättre anordnad och det var tillräcklig storlek på ringen, det var JÄMNT i ringen, det var ORDENTLIGT med rum runt ringen. Men måste säga att som utställare är det FABIAN så mycket svårare att hålla reda på vad hundarna får, speciellt i konkurrensen och vilka som får CK. Ropar inte ringfunktionären tillräckligt högt så är man helt ute. Vi hade igår en som hade relativt bra pipa, men pga stark blåst så ibland hörde man absolut inget. Nej, ge oss tillbaka plastbanden!

Sedan på kvällen så åkte Mats tillbaka hem medan jag lämnade i Jakobstad. Igår kväll så var jag igen till min väninna och gjorde en till provsminkning, denna gång med glasögonen och det blev superbra! =)

Nu är det inte mera många dagar till dagen D. Och som jag misstänkte så dyker det hela tiden upp nya saker som jag inte har tänkt på!




lördag 28 april 2012

Utställning dag 1

Idag har vi varit med Merja, Kalle och Neiti på grupputställning i Terjärv. Domare var Hans Rosenberg från Sverige. Vi hade en bra dag och Kalle blev Bäst i Rasen-valp och Merja Bäst i motsatt kön-valp båda med Hederspris! Neiti var en av de få som fick Excellent idag och placerade sej som tvåa i klassen, tyvärr inge CK men vi är nöjda ändå!

Dock har jag ett och annat att anmärka angående ordnandet av utställningen. Att få hundarna anmälda visade sej vara en histora för sej och sedan så hade de inte ens tillräckligt med BIM-rosetter åt valparna så vi får vänta på Merjas rosett hem på posten!

Imorgon bär det då av på nästa utställning! Håll tummarna för oss är ni snälla =)




fredag 27 april 2012

Packa pappas kappsäck... Nej, vänta nu!

Det är ju våra kappsäckar som ska packas! Imorgon bitti bär det av mot Jakobstad och jag kommer att bo i Sandsund till måndag. 2 utställningar i nejden och så ska jag med S. och leta upp hennes brudtärnaklänning till bröllopet. Dessutom får jag ju passa på att träffa vänner som det är en tid sedan jag träffade sist <3

Men före detta så ska det packas, tvätta/föna/trimma hundarna och allt ska packas i bilen! Denna gång tar vi enbart med oss 3 hundar och min underbara mamma ställer upp som hundvakt!


Om tid och ork finns så uppdaterar jag bloggen under helgen annars så återkommer jag nångång i nästa vecka =)






torsdag 26 april 2012

Hinner ännu!

Med bara några minuter kvar så slänger jag in ett inlägg.

Idag har vi varit till Tuuri och shoppat. Imårse bar det av med sambon och hans föräldrar till Tuuri och Veljekset Keskinen (ett stort varuhus som kan jämföras med Ullared). Hittade både ett och annat men mest nöjd är jag med Merjas nya sele (bild kommer senare).

Ikväll har vi dessutom besökt Wasa Teater med goda vänner. Pleppo Live var på scenen och ojoj om inte mina magmuskler kommer att vara sjuka imorgon. Otrolig show med tonvist med humor men även ett och annat budskap som är värt att tänka på! Så hatten av för showen, den var verkligen sevärd! =)




onsdag 25 april 2012

Nu blev det bra mycket verkligare!

Idag kom brudklänningen hem, och det hela blev bra mycket verkligare! Ett gott råd kan jag ge er alla: Prova aldrig en klänning med dragkedja bak och var ensam hemma. Hur sjutton jag fick dragit upp den är ett mysterium i sej men att komma ur den tillbaka var betydligt knivigare! Men på något vis lyckades jag efter mycket om och men ta mej ur den tillbaka och nu hänger den i säkert förvar i garderoben tills dagen D (eller åtminstone tills nästa gång jag provar den, men denna gång bör det nog vara någon annan i huset).

Talade även med floristen igår och vi har en ganska klar bild över hur buketten kommer att se ut =).

Det känns som om det hela börjar smyga sej på och jag har äntligen fått in det i huvudet att det är typ en månad kvar och en hel del ska göras innan det.




tisdag 24 april 2012

Jippii, det regnar

Nu trodde ni jag var sarkastisk eller hur? Men det är jag inte! Ju mera vatten som kommer ner desstu snabbare försvinner detta vita, äckliga, kalla skräpet som ligger lite här och var ännu, speciellt ett tjockt täcke av det finns på vår träningsplan. Men nu ska det väck! Det har jag bestämt! ;)

Igår hade vi talko vid träningsplanen och vi fick förvånansvärt mycket gjort så bara den sista snön smälter så blir det finemang! =)

Idag bär det av för att tala med floristen! Dock har jag fortfarande inte riktigt på klart vad jag vill ha i buketten. Typiskt!

Nu en kaffekopp och bär det snart av mot Vasa med omnejd!




måndag 23 april 2012

Val, val och ännu flera valmöjligheter

Jag som alltid har lidit av beslutsångest står nu inför hundratals val angående bröllopet: ringen, klänningsmodell. färg på klänningen, hur ska inbjudan se ut, hurudan mat, buketten, frisyren, skor, dekoration, festprogram, musik och så har jag säkert glömt en massa...

Jag blir knäpp! Jag har nu bland 20 buketter kommit ner till 8 modeller men där tog det stopp. Sedan ska vi inte tala om vad som ska finnas i buketten och vilka färger!

Sedan kommer vi till frisyren! Uppe, nere, halvt uppe, färg, tiara eller inte... Hmm... lite av varje kanske??

Som tur är så är ringarna klar, likaså klänningsvalet. Inbjudan är utskickade och dekorationerna tar svärmor på sej största delen av, men kontrollfreak som man är så kan man ju inte helt släppa taget heller! Festprogrammet är under bearbetning och skor håller jag på att leta. Det är heller inte det lättaste då foten är bredare än den är lång,typ!

Folk frågar om jag (vi) börjar bli nervösa, men vem sjutton hinner vara nervös när man inte vet hur man ska få allt gjort innan. Hjärnan går på högvarv och försöker tänka om det är något som är bortglömt... Tack Gode Gud för goda vänner som hjälper en annars hade jag nog fått hjärnsläpp!

Jag måste lyfta på hatten till en av mina bästa vänner som på bara några veckor ställde till med bröllopet, vete sjutton hur ni fick till det! Här har jag haft MÅNGA månader på mej, men som vanligt så spar man ju nästan allt till sista minuten...





söndag 22 april 2012

Effektiv helg!

Denna helg har vi som tur är hunnit med en hel del. Hoppas effektiviteten håller i sej även i nästa vecka, så borde man ju eventuellt kanske hinna med allt jag måste! ;)

Cockrarna är nu tvättade och trimmade inför kommande utställningar (men självklart ska de ju tvättas ännu före), materialet till talkot skaffat, flera tvättmaskiner tvättade, upphängda och invikta, uppstädat i förrådet bara för att oreda det igen då vi började fixa till trästaketet som ska komma mellan biltaket och nya vedförrådet. =) Sedan har vi även hunnit med en massa annat smått som bara legat och väntat på att bli gjort och lite träning har man även hunnit med!
Så jag är mycket stolt över oss =)




lördag 21 april 2012

Lappland here we come

Nu är smekmånaden bokad. Så i juni (-juli) bär det av till Lappland i lite på två veckor! Ska bli underbart att få uppleva lite mera av lappland med sin man (undrar när man vänjer sej vid att kalla honom man då?) Men det är väl en hel del annat man ska vänja sej med också ;)
Stugorna är båda belägna ute i urskogen med underbar natur runtomkring. Den ena stugan bodde vi i ifjol då vi var i lappland och den ligger helt underbart till med tanke på att vi tar några hundar med oss också.
Jaa, ni såg rätt vi åker till Lappland och vi tar hundar med oss på vår smekmånad =) Ni som känner mej borde egentligen inte vara så förvånade ;) Dessutom kommer vi att åka på hunduställning samtidigt och förhoppningsvis får vi ihop en valpträff på samma resa.
Kameran kommer att vara en av första prioritet då det gäller packning. Bara på de några dagarna vi var där ifjol så hittade vi flera underbara ställen så ser mycket framemot att ha lite mera tid på oss att utforska Lappland. Har ni tips på vad som absolut måste ses så meddela gärna!

Här är några bilder från ifjol!


 
Stugan Vasa som vi ska bo i



De har konstiga kossor i Lappland =)


fredag 20 april 2012

Varför sparar man allt till sista minuten?

Att jag inte lär mej! Allt sparas numera till sista minuten och det blir en hel massa stress. Kan inte förstå varför det alltid blir så? Jag tycker jag alltid har strukturerat min tid väldigt bra, men de senaste åren så har det gjort en helomvändning och blivit rent ut sagt åt h****te.

Nåmen, nu stressar jag vidare och svär ve och förbannelse då inget löper som det ska!

Ha en bra dag alla läsare!





torsdag 19 april 2012

Denna eviga förkylning

Host, host... Host, host, host... Att den bara inte kan ge sej! Sade åt sambon idag att jag har säkert fått kennelhosta efter utställningen i Vasa ihelgen. Men för att vara riktigt ärlig så är det nog bättre att jag hostar än hundarna samt så var jag ju nog sjuk redan före! Dock börjar det bli tröttsamt att inte bli bättre. Hade planerat vara superaktiv idag, men efter att ha hostat en hel natt så har dagen gått åt att ha huvudvärk och vara supertrött. Men nu ska jag reda upp, det har jag bestämt. Imorgon redan ska jag vara mycket bättre i form! Visst, funkar det så, visst?

Men ena hunden har jag iaf fått anmält till ett lynnestest. Ska bli spännande att se hur det blir! Om jag får se något som jag inte redan är medveten om! Samt så hoppas jag att vi ska få rum på MH i sommar.




onsdag 18 april 2012

Våren, hallåå, vååååren var är du?

Men alltså på sant. Halva april har gått och man vaknar till ett vitt landskap! Man kunde ju tro att det vore november... Jag blir så butter då jag iår faktiskt går och väntar på lite bättre väder och före.
Blotta tanken att gå ut med hundarna på skogsvägarna som de ser ut nu så får man ju skrämselhicka av. Sedan ska vi ju inte tala om hur mina händer mår av dessa väderomslag hela tiden. Kan det bara inte bli vår??




Dag 30 – Ett sista ögonblick - Bloggutmaning

Sista dagen av bloggutmaningen och jag höll på att missa mej! Idag ska det handla om ett sista ögonblick!

Idag får det handla om dagen sista ögonblick före jag kryper till kojs. Den senaste timmen har jag ägnat åt att leta skor på nätet. Tydligen finns det nog inga finskor som passar på mina ankfötter som är nästan bredare än vad de är långa! Men gav till sist upp hoppet och beställde ett par par =). Får hoppas att de passar och att jag är nöjd med dessa. Annars står det sista hoppet till Shoe stop om nån vecka eller så gifter jag mej barfota!

Önskar alla en riktigt god natt!



måndag 16 april 2012

Dag 29 – Mina ambitioner - Bloggutmaning

Jag är en sådan typ så om jag tar någonting på mej så ska det göras ordentligt och efter allra bästa förmåga och lite till på det.

Jag vill alltid prestera efter bästa förmåga och tyvärr blir det lätt till att jag börjar lida lite av prestationsångest däremellan.
Skolan då det intresserar så har alltid gått lätt. Jag har haft lätt att lära och det är väl därför jag gick ut datanomutbildningen med högsta betyg i alla examensdelar. Men nog var det stor press på vid sista examensdelen!

Kommande mål är ju att få en så frisk och framgångsrik avelslinje på uppfödningarna. Ett drömjobb (dock vet jag själv inte riktigt vad det är ännu). Att lyckas med det man tar på sej osv.



söndag 15 april 2012

Dag 28 – Det här saknar jag - Bloggutmaning

Detta är väldigt lätt att svara på! Just nu så saknar jag energi. Misstänker starkt mängden är på minussidan. Två tuffa dagar på hundutställningen i Botniahallen med brandlarm (2 gånger) ena dagen samt en massa annat som småj*vlades i ringen och idag med 4 cockrar på utställning. Dock kan man inte annat än vara nöjd med helgen. Träffat en massa bekanta som man inte träffat pålänge och så visade valparna framfötterna igen!

Merja (Westtorpets Stars Of Shadow) blev Bäst i rasen-valp, Kalle (Westtorpets Shadow Of Smoke) blev Bäst i motsatt kön-valp och Pyre (Westtorpets Faster Than Shadow) blev 2a i tikvalpklassen med Hederspris. Neiti (Spectrolite´s Points On Back) fick Excellent (utmärkt) och blev 2a i sin klass!



lördag 14 april 2012

Dag 27 – Min favoritplats - Bloggutmaning

Har funderat och funderat men av någon anledning kommer jag hela tiden till samma slutsats!

Har egentligen bara en favoritplats och det är i min älsklings famn!

Men annars är nog en av favoritplatserna för mej en sommarstuga som tillhör släktet! Superläge för folk och fä! Enda som egentligen är fel så är att själva huset börjar vara så fallfärdigt att det inte mera är hållbart att vara där en längre tid. Som yngre så tillbringade jag största delen av somrarna där! Sandstrand och långgrunt. Hundarna älskar att springa i strandkanten medan matte passar på att ta ett dopp. Oj, nu längtar jag till sommaren!




fredag 13 april 2012

Dag 26 – Mina rädslor - Bloggutmaning

Idag ska det handla om mina rädslor.

Rädslor finns det mycket av, både mindre och större!
Små rädslor för getingar och bin och äckliga kryp i allmänhet. Råttor är också något som jag helst inte umgås med i samma rum (om de inte är tama då förståss).
Ormar ute i det vilda är jag livrädd att ska bita någon av hundarna.
Att hundarna ska drabbas av någon sjukdom av fästingarna eller att något annat ska drabba dem så att jag mister dem! Visst är jag medveten om att de inte lever för evigt, men jag vill helst ha dem sålänge som möjligt!
Men största rädslan är väl ändå att måste leva ut min älskling!



torsdag 12 april 2012

Dag 25 – En första - Bloggutmaning

En första... Jaa, en första vad?

Jag lider av årets första dunderförkylning. Har varit snörvlig tidigare, men denna tar priset måste jag säga! Jag som inte har tid att vara sjuk. Har ju så mycket annat att göra och som måste göras...
Så om ni har några dunderkurer som ni kan tipsa om så mottages förslag med tacksamhet! Annars kan jag nog tänka mej ge bort förkylningen om någon vill ha den =)




onsdag 11 april 2012

Dag 23 – Det här får mig att må bättre - Bloggutmaning

Vad får mej att må bättre? Det beror väl ganska mycket på vad som gjort med ledsen eller upprörd!

Men saker som får mej att må bra är: Mys, goda vänners sällskap, resor, en paus i vardagen, hitta på något med hundarna (skogspromenader, agility, träning, gosa eller dylikt), en kram, tala med vänner, villaliv och mycket annat!

Men den bästa medicinen då man känner sej nere är nog att få krypa i famnen på den man älskar och ha hundarna kring sej! Då blir allt mycket bättre!




tisdag 10 april 2012

Dag 22 – Det här upprör mig - Bloggutmaning

Varnar redan på förhand om att det kan bli långt! Det finns en hel del som gör mej upprörd!

Uppfödare som inte har koll på vad de håller på med, folk som har hundar utan att tänka på hundens bästa, folk som har hundar som bara redskap, oärlighet, lathet, överlägsenhet osv. Som ni ser kan listan göras lång. Vet själv inte riktigt i vilken ända jag ska börja...

Vi kan ju börja med uppfödare!
Jag har lite svårt att förstå varför man man medvetet dubblerar fel på t.ex ögonen eller om man märker att tiken lämnar efter sej olika sjukdomar så varför fortsätter man då aveln med denna tik?
Sedan kan jag få många gånger skrämselhicka då man ser hur vissa inte ens har ögonspeglat då det tar valpar, eller förfalskar pappren så att de ska få djuren registrerade!

En annan sak som stör mej är då folk skaffar hund men inte riktigt orkar med ansvaret som krävs för att ha just den rasen om det så gäller hälsa, trimning, skolning eller annat så är det lika oförsvarbart! Jag anser att då man skaffar hund och väljer ras så ska man väl nog läsa på såpass att man vet vad som krävs av en som hundägare med just den rasen!

Sedan så kan jag heller inte förstå de som bara har hundarna som redskap, endera undanhåller att hunden får medicin eller inte medicinerar sin hund för att den ska få tävla. Är tävlingar verkligen så viktiga att man måste förbise hundens välmående? Eller är tävlingar så viktiga att man trots antidopinglagar fortsätter att tävla trots att hunden är på medicin?

Sedan kommer vi till bonusbarn! Går man in i ett förhållande var det finns barn sedan tidigare så måste man ju vara medveten om att även barnen kommer med i "paketet". Det går inte bara att skjuta det från sej och säga "det är dina barn". Är man inte beredd att sköta barnen i fråga eller ta lite ansvar för dem så bör man nog tänka sej för innan man ger sej in i det förhållandet!

Då kommer vi till vissa utställningsdomare. Speciellt de som inte är insatta i rasen så hur kommer det sej att vem som håller i andra änden av uställningskopplet gör så stor skillnad? Jag har förstått det hela så att det är hunden de bedömer och inte vem eller vad som visar hunden!

Jag vill även ta upp detta med överlägsenhet. Bara för att folk har pengar, högt uppsatta jobb eller något annat motsvarande så betyder väl inte det att man bör se ner på sina medmänniskor?

Detta är nu några saker som gör mej aningen upprörd, det finns mycket mera men vi sparar det till någon annan gång!






måndag 9 april 2012

Dag 21 – Ett annat ögonblick - Bloggutmaning

I sista stund hinner jag med dagens utmaning!

Idag ska det handla om ett annat ögonblick och vad kan passa bättre än dagens ögonblick?

Idag har vi varit på valparnas fösta utställning och det kunde inte ha gått bättre! Våran Kalle (Westtorpets Shadow Of Smoke) blev BIR-valp och Pyre (Westtorpets Faster Than Shadow) blev BIM-valp! Merja blev andra i sin klass och Neiti fick VG3.

Efter att ha haft väckning imorse klockan fem så tänker jag inte fatta mej längre än såhär!

Godnatt alla!



Kalle & Pyre

söndag 8 april 2012

Dag 20 – Den här månaden - Bloggutmaning

Som tur är så har det inte hunnit gå så många dagar av denna månad så inlägget borde ju bli ganska kort iaf =)

Denna månad har helt gått i hundarnas tecken. Det började med en Match show den 1 april och forsatte med 2 dagars hundtrim. Sedan så bodde Pyre här under tiden matte och husse var på resa! Lite träning med hundarna och påskfirande har även stått på agendan denna månad. Så har vi hunnit med att vara ner till sommarstugan med alla hundarna. Det var uppskattat av hundarna iaf =)
Idag har det var hundtvätt, hundföning och hundtrim på agendan. Imorgon tidigt bär det av till Seinäjoki och vidare till Ruovesi med 4 cockrar och turisten Kiira - the shetland sheepdog på hundutställning!



Hundarna den 3 april 2012

lördag 7 april 2012

Dag 19 – Detta ångrar jag - Bloggutmaning

Vad ångrar jag? Oj, det är mycket. Vissa saker borde man ju helt enklet ha gjort annorlunda eller inte över huvudtaget!

Men för att nu ge några konrekta svar så detta ångrar jag:
  • Gräl med familj och vänner
  • Chanser som man inte vågat ta
  • Utekvällar man har varit på
  • Jobberbjudanden som man tackat nej till
  • Onödiga risker man utsatt sej för
Saker som jag inte ångrat (trots vissa besserwissar sa annorlunda)
  • Att bli tillsammans med sambon
  • Att flytta hit långr bort från hemtrakterna
  • Antalet hundar vi har
Detta är också saker jag aldrig kommer att ångra bara för att göra det klart ;)



Huset vårt då vi höll på att bygga till 2009

fredag 6 april 2012

Dag 18 – Min favoritfödelsedag - Bloggutmaning

Idag ska det handla om min favoritfödelsedag!

Efter att ha funderat en stund så har jag kommit fram till att det måste nästan ha varit den som jag firade då jag fyllde 25. Egentligen hände inget speciellt men alla mina nära och kära var samlade!
 




torsdag 5 april 2012

Dag 17 – Mitt favoritminne - Bloggutmaning

Idag ska jag då berätta om mitt favoritminne! Det måste jag erkänna att är väldigt svårt. Jag har många fina minnen och det är väldigt svårt att välja bland dessa.
Men om jag kategoriserar så kanske det går lite lättare:

Favoritminne med sambo:
  • Förlovningen
  • Husköpet
  • Då vi träffades
  • Då vi blev tillsammans
Favoritminne med hundarna:
  • Förstå gången man såg dem!
  • Poitsus agilitynollor
  • Ressus första agilitynolla på hans första tävling
    Ressus andra agilitynollor
  • Kiiras första CK
  • Neitis första utställning 2:a i valpklass med HP
    Neitis första CERT och CACIB
    Neitis första valpkull
  • Valparnas födsel
    Då de öppnade ögonen
    Då de började röra på sej (leka, busa)
  • Sedan alla andra trevliga skogspromenader och simturer m.m
Sedan minns jag ju även resor, fester, middagar och sånt i goda vänners sällskap!

Men jag misstänker att det snart kommer att komma ett minne för livet som kanske smäller högre än de andra ;)



Poitsu då han steg till Agility 3an och Ressu med hans 2 första nollade lopp!

onsdag 4 april 2012

Dag 16 – Min första kyss - Bloggutmaning

Så var det ju detta med dåligt minne igen! Men kan ju gissa det var i samband med något party då man gick i lågstadiet.
Då var ju snurra flaskan och ryska posten väldigt populära lekar och om jag inte minns fel så var det nog i någon sån lek!

Men vem kommer egentligen ihåg sånt? Och är det faktiskt så viktigt att komma ihåg sånt? Blir man en bättre människa för att man kommer ihåg sin första kyss, sin första kärlek? Har de faktiskt betydelse för ens framtid?





tisdag 3 april 2012

Dag 15 – Mina drömmar - Bloggutmaning

Idag ska bloggandet handla om mina drömmar. Har suttit en stund och funderat lite på detta och speciellt på hur man föreställde sej framtiden då man var ung!

Minns då jag var runt 11-14 år så var jag helt säker på att jag då jag blir stor skulle bli veterinär, bo på landet, ha en egen mottagning, köra en Range Rover (Svart med tonade rutor), ha många hästar och hundar samt nyttodjur hemma, en äkta man som skötte "gården" och allt detta typ runt 21 års ålder!

Nåjaa, man kan ju bara konstatera att visst landa man ju väldigt långt från den drömmen, men det var ett val jag gjorde mycket på grund av att jag är alldeles för blödig för att vara veterinär. Dessutom var tanken att gå i skola lika mycket till efter högstadiet inte så lockande.

Men jag tycker ändå att jag har fått en stor del av drömmen: min snart äkta man som har ett lika hundintresse som jag, vi bor ute på landet i en liten by, har en drös med hundar, kör inte Range Rover men en större personbil som rymmer hundarna =), är aktiv inom hundvärlden och trivs med det och har utbildat mej till något jag tycker om att jobba med! Dock "sket" ju sej åldersidan på "några" år.

Vad drömmer jag om i framtiden då?
Jaa, har ju egentligen redan det mesta jag kan önska mej: En som älskar mej och som jag älskar över allt annat, mina hundar som betyder allt för mej, mina goda vänner som är ovärderliga för mej och vi har vårt hus. Men alltid finns det ju saker man kan drömma om!

Jag drömmer om att få huset färdigt, jag drömmer om en sommarstuga norröver, jag drömmer om att ha en sån tur med avelsarbetet att de individer som föds är i god hälsa och som bringar deras familjer stor lycka, jag drömmer om lottovinsten som skulle göra alla mina planer möjliga och jag drömmer om att få behålla de vänner jag har för alltid, jag drömmer en att få leva utan kronisk smärta, jag drömmer om att få lite mera medvind i livet och jag drömmer om att få vara lycklig med min man!




måndag 2 april 2012

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? - Bloggutmaning

Idag har jag haft mest hundhår på mej då det har varit trimdag för cockrarna. Detta inför deras debut i ringen om en vecka. Även mamma Neiti fick sej en liten upputsning.

Annars har det ju blivit att leta fram stickatröjorna, stickastrumporna, långkalsongerna och alla andra vinterkläder som man stoppat undan.
Håller dock tummarna att det försvinner tills vi ska på utställning, tyvärr är det ju så att ringen vi ska vara i är på utsidan och jag ser inte alls framemot att stå i en meters driva och visa en hund!

Ifjol var det varmt och skönt då vi var på samma uställning men den var ju nån vecka senare. Neiti fick blev ifjol Bästa tik 2a och fick Reservcert. Dock är domaren iår inte den som jag har som förstahandsval, men vi hade ju redan anmält och trots domarbytet så bestämde vi oss för att prova, valparna behöver ju sin träning!


Neiti och M. 2011 Bruksklass EXC 1 CK, Bästa Tik 2a, Reservcert

söndag 1 april 2012

Dag 13 – Den här veckan - Bloggutmaning

Denna vecka har varit minst sagt omtumlande. Varit på undersökning på sjukhuset angående händerna och det var ju lite som jag misstänkte att det lutar mot någon form av reuma, väntar nu på remiss till reumatologen för att se vad han har att säga.
Sedan bor Pyre här på heltid i en vecka med början från i onsdags.
Vi har varit och beställt mera skåp till badrummet. Tror vi har det behöver nu, med tanke på både oss och i hundväg!
Idag har vi varit på Match-show med 3 hundar. Merja, Pyre och Ressu. Ressu ställde enbart upp i barn och hund med M. och de var riktigt duktiga och placerade sej som 3a =) Sedan har hundtrim stått flera dagar på agendan, vilket har tagit flera gånger längre än nödvändigt pga händerna =(
Och nu kommer det mera såntdär vitt äckligt, kallt, vått skräp från himlen, kan det bara inte bli vår nu?

Over and out!